Reinders MAKELAARS & ADVISEURS
Reinders MAKELAARS & ADVISEURS

FAQ

Shape

Frequently Asked Questions

Als het om de aankoop, verkoop, het beheer of de bijbehorende hypotheek van een woning gaat, loop je snel tegen verschillende vragen aan. Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen. Zit jouw vraag er niet tussen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

1. Er zijn veel verschillende hypotheekaanbieders op de markt. Waar moet ik op letten? 

Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Het is van belang om niet alleen een vergelijking te maken op basis van de hypotheekrente en maandelijkse lasten, maar ook op de hypotheekvoorwaarden. Wij helpen je met het maken van een transparante en eerlijke vergelijking zodat we samen met jou de beste keuze kunnen maken!

2. Hoe verloopt een afspraak voor het inwinnen van hypotheekadvies en het afsluiten van een hypotheek?

Eerst starten we met een kennismakingsgesprek waarin alle wensen en verwachtingen in kaart worden gebracht. Vervolgens zal er een hypotheekevaluatie worden gedaan van de beschikbare hypotheken die passen bij jouw persoonlijke situatie. Afsluitend nemen we daarna samen de bijbehorende stappen om de hypotheek af te sluiten.

3. Is het voordelig om mijn hypotheek te oversluiten?

In sommige gevallen is dit inderdaad voordelig. Wel moet er rekening worden gehouden met eventuele bijkomende kosten, zoals boeterente. Het meest gunstige moment voor oversluiten is aan het einde van de rentevaste periode. Hoe dit precies zit, leggen wij je graag uit tijdens een vrijblijvend gesprek.

4. Is mijn huidige hypotheek nog steeds de beste keuze voor mijn situatie? 

Benieuwd of er een mogelijkheid is om jouw vaste lasten naar beneden te brengen door middel van een lagere hypotheekrente? Wij kijken met je mee of er een rentemiddeling of een mogelijkheid tot oversluiten interessant kan zijn.

5. Ik zie dat er online tools zijn om de hypotheek te berekenen. Zijn deze betrouwbaar?

Ondanks dat deze tools een indicatie geven van de maximale hypotheek die je kunt lenen, houd het geen rekening met jouw persoonlijke situatie. Voor een betrouwbaar advies kun je het beste een afspraak maken met één van onze onafhankelijke hypotheekadviseurs.

6. Ik heb een studieschuld, kan ik dan alsnog een hypotheek afsluiten?

Ja, zeker. Wel heeft de hoogte van jouw studieschuld invloed op de hoeveelheid die je mag lenen. Wij leggen je uit hoe dit precies zit tijdens een kennismakingsgesprek.

7. Ik wil gaan verbouwen of verduurzamen. Kan ik mijn hypotheek verhogen? 

Dit kan van toegevoegde waarde zijn, mits je de verhoogde rentelasten kunt betalen. Houd er rekening mee dat er bepaalde voorwaarden aan vast zitten. Welke dit precies zijn, bespreken we tijdens een vrijblijvend gesprek!

Maak een afspraak met ons
om de mogelijkheden te bespreken.

Reinders Makelaardij is de betrouwbare makelaar voor Groningen en omstreken. Zowel voor een aan- als als verkoopmakelaar, vastgoedbeheerder én tijdelijke (studenten)huisvesting kunt u bij Reinders Makelaardij terecht.

Contact