Reinders MAKELAARS & ADVISEURS
Reinders MAKELAARS & ADVISEURS

Tien tips om je woningverkoop soepeler te laten verlopen.

Wil jij soepel en snel je woning verkopen? Wij delen de beste tips! Met deze tips maak je je woning aantrekkelijk voor een groot publiek. 

 

Het kiezen of verkopen van je woning hangt veel af van persoonlijke smaak. Met deze tips kun je jouw huis aanpassen zodat deze passend is voor een groot publiek.

 

  1. Mocht je willen investeren in je woning om het sneller te kunnen verkopen? Kies dan voor iets wat voor iedereen van waarde is, zoals een investering in een andere CV-ketel.
  2. Iedereen verzameld veel spulletjes in de loop van het leven. Het is dan ook van belang dat de woning genoeg kastruimte en berging bevat. Zorg ervoor dat duidelijk is voor de geïnteresseerden hoeveel kastruimte er beschikbaar is in jouw woning.
  3. Zorg ervoor dat er niet te veel tierelantijntjes in het zicht liggen. Ondanks dat deze spulletjes voor jou van hoge waarde kan zijn, hoeft dit niet het geval te zijn voor de koper. Haal deze spullen weg, sommige mensen vinden het namelijk moeilijk om door deze ‘ruis’ heen te kijken.
  4. ‘We willen graag een licht huis’, is een zin wat je vaak hoort. Speel hierop in door de gordijnen te openen en objecten die licht versperren te verplaatsen.
  5. Ondanks dat de hal vaak niet de ruimte in het huis is wat de meeste aandacht krijgt bij de aankleding, is deze wel degelijk van belang. De hal is namelijk de eerste indruk die de geïnteresseerden van je huis krijgen. Zorg dus voor een strakke en opgeruimde hal.
  6. Ben je gek op donkere kleuren op de muur? Overweeg dan toch om deze te witten. Hierdoor wordt jouw huis een blanke canvas die aangepast kan worden aan de wensen van de nieuwe bewoner.
  7. Je huis kan dus het beste werken als een blanke canvas, maar dat betekent niet dat het er steriel uit hoeft te zien. Haal dus de meest persoonlijke spulletjes weg, maar behoudt bijvoorbeeld schilderijen.
  8. Heeft de woning ook een balkon of tuin? Ook voor deze ‘ruimte’ geldt dat het van belang is om deze op te ruimen. Haal bijvoorbeeld het onkruid weg en maak de meubels schoon.
  9. Liever een goede buur… Heb je goed contact met de buren? Informeer hen dan ook over de verkoop van de huis. Mocht de geïnteresseerde bij de bezichtiging in contact komen met de buren, dan is het wel prettig dat er een vriendelijk contact ontstaat.
  10. Ga in gesprek met je makelaar over de foto’s die online worden gezet. Voor veel mensen is dit de eerste kans om het huis te kunnen zien. Probeer mensen wel geïnteresseerd te houden om daadwerkelijk langs te laten komen. Of te wel, probeer ze te prikkelen maar laat niet alles zien! 

 

 

Meer informatie?

Reinders Makelaars & Adviseurs kunnen je helpen bij het volgen van deze tips en deelt graag verdere expertise op het gebied van woningverkoop met jou. Neem vrijblijvend contact op over de mogelijkheden!

Afspraak maken?

Telefoon: 06 574 686 65 of 050 790 1036
E-mail: info@makelaardijreinders.nl
Paterwoldseweg 806
9728 BM Groningen​

Direct contact met ons opnemen. Bel ons op 06 574 686 65 of 050 790 1036

Reinders Makelaardij is de betrouwbare makelaar voor Groningen en omstreken. Zowel voor een aan- als als verkoopmakelaar, vastgoedbeheerder én tijdelijke (studenten)huisvesting kunt u bij Reinders Makelaardij terecht.

Products

Contact